Skip to content

De woning van
Wethouder Van Etten
van gemeente Binnenmaas

Wethouder Van Etten en zijn vrouw wonen in een vrijstaande woning in de bebouwde kom van Westmaas en staan midden in het leven. Een grote en mooie tuin siert de woning rondom. Als nauwe betrokkene bij bewustwordingscampagne Lang Leve Thuis vond de wethouder het tijd om zijn eigen woning eens onder de loep te laten nemen. Woonadviseurs Alice en Hans gingen bij de wethouder en zijn vrouw langs voor een woningscan.

“Ongeveer 5 jaar geleden hebben wij dit huis gekocht en wij wonen er met veel plezier” vertelt de wethouder. “Wij kozen deze woning heel bewust met het oog op de toekomst, omdat wij graag zo lang mogelijk in het dorp willen blijven wonen. Mocht het ooit nodig zijn, dan biedt deze woning de mogelijkheid om van de dubbele garage een slaapkamer met badkamer te maken. Gelijkvloers wonen is in de toekomst dus mogelijk. De wasmachine en droger staan zelfs al in de garage.” Woonadviseur Alice beaamt dit: “Het is een comfortabele woning. De eigenaren hebben al goed over bepaalde toekomstige zaken nagedacht. Een woningscan is altijd waardevol. Want soms is het ook fijn om bevestigd te krijgen dat je goed bezig bent, dat je het snapt en op het juiste spoor zit.”

“Deze woning biedt de mogelijkheid om van de dubbele garage een slaapkamer met badkamer te maken.”

Drempelloos en ruime vertrekken

De woningscan vervolgt zich. Nauwkeurig worden alle 67 aspecten van de checklist één voor één bekeken en afgevinkt. Mevrouw van Etten: “Ook ik vind onze woning zo fijn en comfortabel. En van veel gemakken voorzien. Wij hebben een ruime en goed begaanbare open keuken en ruime woonkamer. Wij hebben onze woning nu al zoveel mogelijk aangepast voor de toekomst. De gehele bovenverdieping is bijvoorbeeld drempelloos en de drempels op de begane grond zijn heel laag en makkelijk te nemen.” 

“Wij hebben onze woning nú al zo veel mogelijk aangepast voor de toekomst.”

Goed op de hoogte

Door de betrokkenheid van de wethouder bij campagne Lang Leve Thuis blijkt de wethouder reeds goed op de hoogte van de mogelijkheden: “Wat ook nog een mogelijkheid zou zijn als we minder mobiel worden, is om in plaats van het realiseren van een slaap- en badkamer op de begane grond, een (trap)lift te plaatsen om de bovenverdieping te bereiken,” geeft de wethouder aan. “Ook hier is voldoende ruimte voor, door de aanwezigheid van een ruime hal en een ruime overloop.”  Maar de woningscan bleek niet voor niets, zelfs voor de wethouder waren er nog wat punten van aandacht, vervolgt Alice. “Door het aanpassen van deze punten is deze woning zeker levensloopbestendig te maken. Een van de voorbeelden van wat de wethouder en zijn vrouw nu al zouden kunnen laten aanpassen, is, behalve de slecht opvallende opstap bij de voordeur, ook de flinke opstap bij het douchegedeelte aanpakken. En de tuin ligt wat lager dan de woning, waardoor er aan de voorkant, bij de entree, een paar opstapjes in het straatwerk niet goed zichtbaar zijn. Hetzelfde geldt voor het terras aan de achterkant. Met een glooiing in het gazon is dit deels al op te vangen. Hier is dus nog wat verbetering mogelijk.” Wethouder Van Etten sluit het bezoek met een goed gevoel af: “Wij zijn ons er bewust van dat wij bij verminderde mobiliteit in de toekomst misschien wat aanpassingen moeten doorvoeren, om nog zo lang als mogelijk is in dit huis te kunnen blijven wonen. Fijn dat we goed voorbereid zijn!” 

 “Een traplift om de bovenverdieping te bereiken is ook nog een mogelijkheid.”